Preot Academician Mircea Păcurariu. Predici - Preot Academician Mircea Păcurariu
An aparitie: 2023
Autor: Preot Academician Mircea Păcurariu
Editura: Basilica
Format: 23,5 X 16,5 cm
Nr. pagini: 700
COD PRODUS: 48288
Politică de securitate
Politica de livrare
Politica de returnare
Predici la Duminici, la Praznicele împărătești și ale Maicii Domnului, la sfinți mari și la sfinți români; predici ocazionale și la înmormântări
Lucrarea de față cuprinde predici la toate duminicile de peste an – la unele chiar câte două predici, dar cu tematică diferită –, la toate sărbătorile Maicii Domnului și ale sfinților însemnați în calendar cu cruce roșie. În plus, volumul cuprinde – cum era de așteptat din partea unui profesor de Istorie a Bisericii Ortodoxe Romane – și un număr apreciabil de predici la sărbătorile unor sfinți „naționali”, începând cu Sfântul Andrei, „apostolul” dacilor, și – implicit – al românilor, continuând cu cei canonizați de Sfântul Sinod al Bisericii noastre: martiri daco-romani, cuvioși călugări și călugărițe, ierarhi, preoți și credincioși apărători ai Ortodoxiei, domnitori-ctitori de biserici, sfinți ale căror moaște se află în țara noastră. Ele se prezintă ca predici, dar și ca adevărate lecții populare de istorie bisericească și națională. Volumul conține și 12 predici ocazionale: la Ziua Națională a României, la Ziua Eroilor, la deschiderea anului școlar, la săvârșirea unor Sfinte Taine sau ierurgii (Botez, Cununie, sfințirea clopotelor ș.a.). Cartea se încheie cu câteva predici rostite de autor la înmormântarea unor personalități bisericești și culturale ale Sibiului, dar nu numai, prin care este pusă în lumină contribuția acestora la promovarea culturii și a teologiei romanești.
Ajunsă acum la a IV-a ediție (București, 2000; Chișinău, 2008; București, 2010), cartea de predici a Părintelui Academician Mircea Păcurariu a fost îmbogățită de către autor cu 10 predici noi (în special la sfinții romani canonizați recent de Biserica Ortodoxă Romană), altele fiind atent revizuite. Noile detalii editoriale ne arată o dată în plus grija autorului pentru fiecare carte pe care a scris-o, pentru ca aceasta să rămână actuală și să răspundă atât exigențelor profesionale, cât mai ales nevoilor duhovnicești ale cititorilor săi, dăruindu-ne deci o lucrare bine articulată și documentată istoric și teologic, care va fi în timp un reper bibliografic demn de luat în seamă de către cler, dar și de către credincioși.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel